norsk politiKLAGE: Krav om tiltak mot politi- og rettsvesen

Oddbjørn Jonstad, som også er FMIs kontaktperson i Oslo og Akershus, fikk onsdag 22. februar politiet på døren. To politibetjenter fra Øst politidistrikt tok med seg datamaskiner og harddisker uten at Jonstad fikk kvittering eller opplyst hvem som hadde anmeldt ham.

Undertegnedes private hjem ble i dag (onsdag 22. feb.) ransaket av to politifolk fra Øst politidistrikt. De hadde med seg en ordre fra Follo tingrett. Grunnlaget skulle være utilbørlig opptreden – mer ville de ikke si. De ville heller ikke si hvem som hadde anmeldt undertegnede. De tok med seg datamaskiner og harddisker uten å gi noen kvittering – og ville heller ikke gi undertegnede en kopi av ordren.

Det er ganske dramatisk å ransake private hjem – min kone ble selvfølgelig vettskremt. Dessuten får jeg nå ikke betalt regninger som ligger på Digipost, sende eposter og gjøre annet arbeid fra min vanlige maskin.

Jeg krever at Justisdepartementet umiddelbart setter en stopper for politiets og rettsvesenets trakassering av borgere på deres bopel og at det beslaglagte utstyret leveres tilbake omgående og i samme stand som da det ble beslaglagt. De skyldige i misæren stilles til ansvar omgående.

Krav om tiltak mot politi- og rettsvesen 250217

Med vennlig hilsen

jonstadOddbjørn Jonstad
Oppegård, 25.2.17