parlamentarisme multikulturParlamentarismen er skyld i denne utviklingen. Foto: Oddbjørn Jonstad.

Det er et problem at vi her i landet ikke kan velge vår statsminister på samme frie måte som USA, og det er nok de etablerte politikerne glade for. Det gir jo «stabilitet» selv om det betyr stabil kurs mot stupet – spesielt når det gjelder innvandring.

Parlamentarismen burde vært avskaffet og kastet på historiens skraphaug. Den er mer og mer udemokratisk som metode jo mer man ser på det. Det gjelder kanskje spesielt her i Norge hvor stortingsrepresentanter blir bundet til å stemme som partiet bestemmer. Hva er da vitsen med representanter fra alle landets hjørner? Det er kanskje derfor de plasseres på lister fra steder de ikke er fra?

Selv mener jeg det skulle vært mye mer lokalt fokus på hva den enkelte representant stod for og det skulle vært mulig å stemme dem ut om de ikke holdt det de lovet. Nå blir de plassert på partilister med «sikre plasser» fra et landsmøte på et konferansehotell på en annen kant av landet. Det er ikke slik dette var tiltenkt!

Dette vil de dessverre ikke gjøre noe med. Det ville medføre mer makt til folket å endre på dette, og da blir det vanskeligere å lure oss inn i EU med lovlige, tvilsomme og ulovlige metoder (som med ACER).

jonstadOddbjørn Jonstad
Oppegård, 9.3.2019