medals 2662694 640

Erik Gjems-Onstad er en av de høyest dekorerte motstandsmenn under Andre verdenskrig. Bilde: Pixabay.com

Åpent brev til hr. Forsvarsminister Frank Bakke Jensen, regjeringen.
Kopi til HM. Kongen, utenriksministeren og statsministeren, m.fl.

Viser til ditt budskap på Dagsrevyen den 1. april 2020 om utsettelse av markeringen for 2. verdenskrig. Her sier du at dere vil samle de som ennå er igjen av krigsveteraner og tidsvitner og takke dem som "gav oss friheten". Så er mitt spørsmål til dem, hr. Forsvarsminister, har dere tatt vare på den friheten som disse heltene gav vårt folk og land? Hvordan har dere behandlet mange av disse heltene i etterkrigstiden? Nå er vel slike markeringer helst ment som stadige anledninger for eliten selv til å vise seg frem og til å slenge om seg med store ord og hyklerisk skryt som mange av heltene ville betakket seg for å høre fra dere.

Jeg vil ha den ære og glede og fortelle deg noen eksempler som egentlig det offisielle Norge burde skamme seg over:
En av våre mest dekorerte motstandsmenn, Erik Gjems-Onstad gav i en årrekke ut et hefte som han først kalte "Nytt fra Afrikainstituttet" og som senere ble kalt "Nytt og kommentarer". I dette skriftet som kom ut ti ganger i året tok han opp aktuelle saker i samfunnet og svært ofte saker som vedrørte masseinnvandringen til Norge og de farer han så ved dette. Han var ved hver utgivelse inne på stortinget og la ut en konvolutt med heftet til alle stortingsrepresentantene. Da han så gikk ut derfra kikket han ofte i papirdunken, en gang lå der en konvolutt med bladet fra ham i søppeldunken, og dette var bladet som var adressert til Ine Marie Eriksen, H. Denne damen ble senere forsvarsminister og fikk ved mange anledninger mulighet til å delta i markeringer for krigsveteraner på bl.a. Akershus festning. Her uttalte hun ved en slik anledning at det var viktig å lytte og lære av krigsheltenes historie. Denne uttalelsen inspirerte meg til å minne henne om at hun ikke var interessert i å motta synspunkter fra krigshelten Erik Gjems-Onstad. Hans tanker og meninger kastet hun i søppeldunken!

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Jeg minner om Jan Høeg som mottok brev med takk for krigsinnsatsen fra både Kong Håkon og Jens Kristian Hauge, men likevel ble sparket fra Heimevernet på sine eldre dager grunnet sitt medslemskap i Folkebevegelsen Mot Innvandring. Forresten en organisasjon som ble tatt opptakten til av krigsveteraner og krigsseilere og der slike satt i mange år i styret. Høeg satt som 17-åring i Larvik kino og avlyttet Gestapohovedkvarteret og videresendte informasjon til Hjemmefronten. Han er en rekke ganger holdt borte fra offisielle arrangement i hjembyen. Det kan også nevnes at Høeg ble med i en reklamefilm for meierisamvirke Tine. En av våre "nyttige" journalister kjente igjen Høeg som FMI-medlem og klaget til Tine. Dette medførte at meieriselskapet trakk tilbake reklamefilmen. Som jeg senere skrev til Tine, så hadde de nok ikke kommet i denne kinkige situasjonen om Gestapo hadde fått kloa i gutten som drev både våpeninstruksjon for Hjemmefronten og avlytting av Gestapo.

Jeg vil også ta med litt mer om Erik Gjems-Onstad. Jeg hadde selv mye med ham å gjøre i mange av de siste årene av hans liv. Han ble utsatt for mye simpelt både fra politikere, media og gjengpøbler. Ved hans gravferd var Asker Kapell fullsatt av vanlige mennesker som ønsket å ære ham for hans kamp for Norge både i krig og i etterkrigstiden. Men der var ingen tilstede, det jeg så, av elitens pomp- og praktpersoner. Der var heller ikke dryss av stjerner og striper. Dette selv om Erik hadde en omfattende motstandshistorie der han bl.a. ble jaktet på av Rinnans folk i Trøndelag, men der Erik var på nippet til selv å avslutte Rinnans forræderi ugjerning.

SOS-rasisme sendte krav per brev til statsminister Jens Stoltenberg om at Gjems-Onstad skulle fratas sine krigsmedaljer. Stoltenberg viste sin svakhet ved å sende brevet til forsvarsdepartementet for vurdering. Ved denne anledning var det kanskje inngripen fra Gunnar Sønsteby som avgjorde saken i Gjems-Onstads favør. Et kjent bilde fra 9. april 1940 der tyske tropper marsjerer nedover Karl Johan er også en tvilsom sak. Der står en kortvokst kraftig gutt på fortauet med sin sykkel, det er vel ikke tvil om at dette er Erik som selv sa at han var tilstedet ved denne anledningen. Det er vel bare de som har antipati mot Gjems-Onstad på grunn av hans motstand mot fremmedgjøringen av landet vårt som kan hevde at denne personen er "Kjakan" Sønsteby og ikke Gjems-Onstad.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Ikke lenge etter at Erik Gjems-Onstad gikk ut av tiden så døde en annen krigsveteran. Kan også nevne at den ensrettede media ikke fant grunn til å nevne med ett ord eller notis om krigshelten Erik Gjems-Onstads bortgang. Om det var stille og fravær av pompen og prakten ved Gjems-Onstad sin gravferd så ble det ved den neste anledning mulighet til å vise seg frem. Da var det statsbegravelse med alt av tilhørende stjerner, striper og uniformer som nesten kunne blende en god nordmann. Da var der kongelige, militære, politikere og ikke minst media i fullt oppbud, men som jeg har sagt, så var nok ikke forskjellen i elitens interesse at den ene hadde ett sverd på krigskorset og den andre tre sverd. Og selv om Sønsteby ved en anledning i Lingeklubben i Oslo henvendt til Erik uttalte dette: "På din gravsten, Erik, skal der stå: Du fikk rett!" Men Sønsteby sa aldri det han mente om dette i det offentlige rom. Vi ser at det å være politisk ukorrekt og nasjonalsinnet i våre dagers Norge er mektig upopulært i elitens øyne. I stedet for en velfungerende nasjonalstat er det nå det globale kaos som er elitens paradis. Det var ikke dette de fleste krigsveteranene kjempet og døde for!

Jeg synes ærlig talt, hr. forsvarsminister, at dere nå skal slutte med hykleriet og motbydelige og svulmende festtaler overfor krigshelter og krigsseilere. Dere har skuslet bort og hånet heltenes frihetsverk. Jeg kan også ta med Nortraships bløffen overfor krigsseilerne. Gi dere nå, det er kun egen glorie dere ønsker å la skinne!

En av det offentlige Norge sine maskotter, pakistaneren Kalid Salimi, uttalte engang til Aftenposten at "De som vil kjempe for det gamle Norge vil måtte tape kampen". Stemmer dette overens med det våre krigsveteraner stod for? Høyrepolitikeren, Kristin Clemet uttalte under en næringslivskonferanse for noen år tilbake at "om hundre år er allting glemt, vi vil alle bare ha blitt noe mørkere i huden". Mente våre krigshelter at nordmenns hudfarge var feil, tror du?

En professor, Thomas Hylland Eriksen, kjemper for å lukke den siste hvite flekken slik at han kan dekonstruere majoriteten og gjøre det så grundig at vi aldri mer kan kalles en majoritet. Var det også dette krigsheltene kjempet for, herr Forsvarsminister? Men det disse tre eksemplene forteller oss om er nå offisiell norsk politikk. Dette er skrekkelig for oss nordmenn å oppleve, og makteliten har bevisst skapt et fiendebilde av nasjonalsinnede nordmenn!

Jeg er sikker på at du, Frank Bakke Jensen, har tid til å lese mitt hjertens ærlige brev om viljen er tilstede.

Norvald Aasen
Askvoll, 17.4.2020