tyrkia 1

Hellas vil stoppe en ny tsunami av sosialturister til Europa.

Den siste tiden har spenningen på grensen mellom Hellas og Tyrkia økt. Regjeringen i Ankara vil igjen benytte migrasjonsvåpenet for å presse EU til å inngå en ny «flyktningavtale» og for å sikre seg mer pengestøtte.

I slutten av februar forhindret ikke Tyrkia de fremmedkulturelle i å invadere Europa, men med hjelp av militæret ble de fraktet med busser til den greske grensen hvor krigslignende scener utspilte seg. De fleste hadde bodd flere år i Tyrkia, men målet var og er et bedre materielt liv i Europa. Greske sikkerhetskrefter, senere støttet av Frontex sikret Europas yttergrense, med den konsekvens at lykkejegerne var strandet i grenseregionen. Med utbruddet av Covid-19 stengte Tyrkia grensene sine igjen og brakte de fleste i lukkede leire langt inne i Tyrkia. Men nå kan krigsscenene fra mars gjenta seg.

Tyrkia vil igjen sende flere hundretusen kulturfremmede mot Europa
Bakgrunnen er at Europa langsomt åpnes opp og grensene igjen kan krysses. Dette gjør at den tyrkiske utenriksministeren Mevlüt Çavuşoğlu igjen oppfordrer de ikke-ønskede om å forberede seg på reisen til Europa. Den tyrkiske grensen skal åpnes og dette får alarmklokkene til å ringe i Aten. Hellas´ regjering beskylder Tyrkia for å «instrumentalisere menneskelig nød» for å nå sine politiske mål. Tyrkisk militær har også okkupert gresk territorium ved grenseelven Evros og blir betegnet som en «stille militær invasjon». Oppfordringer om å trekke seg tilbake blir ikke tatt til følge, derved svarer den konservative greske regjeringen med å sende nye 400 spesialtrente soldater til Evros-regionen, hvor det allerede er stasjonert over 1100 politifolk, i tillegg til de 100 Frontex-observatørene.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

«Den greske muren»
I 2012 ble et 12,5 kilometer tungt bevoktet grensegjerde mellom Hellas og tyrkiske Edirne bygget. Det blir nå forlenget til 48 kilometer og arbeidet med dette begynte allerede under konflikten i mars. Eksperter ser dette som et fornuftig tiltak for å sikre Europas yttergrenser og kaller det «den greske muren». Videre blir grenseavsnittet massivt overvåket av droner og helikoptre for å stoppe nye masseinvasjoner.

Motivene for den greske regjeringen blir erklært på følgende måte:
«Problemet vil vi løse. Når muren er ferdig vil Tyrkia ha problemer med å smugle mennesker til Europa og når dette er gjennomført vil Ankaras sterkeste pressmiddel mot EU være eliminert. Hvilket betyr at en ny avtale med Brussel om mer penger ikke vil bli gjennomført.»

Tyrkia er alt annet enn begeistret for den nye muren og i de siste ukene ble grekerne hindret av tyrkisk militær i å foreta nøyaktige målinger av hvor forlengelsen av muren skal gå. Aten reagerte omgående og sendte nye 800 soldater til regionen for å sikre byggingen med ordre om å beskytte Hellas med alle midler. Forholdet mellom NATO-medlemmene er mer enn anspent og hvis Tyrkia gjør alvor av sine trusler om å sende hundretusenvis av sosialturister mot grensen kan det komme til en eskalasjon hvor også våpen vil spille en rolle.

Medlemskap i FMI kr 300,-. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,-. Kontonr.: 0530.40.68169.

Tyrkias økonomi og næringsliv er i en katastrofal situasjon og et stadig sterkere innenrikspolitisk opposisjon kan få Erdogan til å gå til det ytterste for å få finansiell hjelp fra EU. Men Brussel har selv store finansielle problemer bl.a. grunnet Covid-19 og reagerer mer enn reservert på Ankaras oppfordringer.

Samtidig er grekerne kompromissløse i å sikre sin grense til Asia for å hindre en ny massetsunami av velferdsreisende. Med sine 11 millioner lever det nå over 120000 såkalte «flyktninger» i landet. Leirene på øyene Lesbos, Chios, Kos og Samos er overfylte og Aten vet at EU ikke ønsker en reprise på katastrofeåret 2015, for da vil hele dette Europa-fiendtlige konstruktet garantert kollapse.

Situasjonen er mer enn avslørende. Det kan bli noen riktig varme uker og måneder på Europas syd-øst-grense fremover og det skyldes ikke sommertemperaturen som hersker der!

Nettredaksjonen, FMI, Folkebevegelsen Mot Innvandring