facebook faktasjekk red

Facebook sine fakta-sjekkere representerer bare subjektive meninger.

Journalisten John Stossel saksøkte Facebook etter at Facebooks «faktasjekkere» beskrev informasjon om klimaendringer postet av Stossel som «falsk og misvisende». «Climate Feedback», er en gjeng klimafanatikere som «faktasjekker» artikler, videoer og nyheter som de er uenige i.

I sitt svar på Stossels ærekrenkelse-søksmål svarte Facebook på side to, linje åtte i rettsdokumentet at Facebook ikke kan saksøkes for ærekrenkelse (som er en falsk og skadelig påstand) fordi dens "faktiske kontroller" er rene meninger og ikke fakta-påstander.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Meninger er ikke gjenstand for søksmål om æreskrenkelse, mens falske fakta-påstander kan være gjenstand for nettopp den type søksmål.
Sitatet i Facebooks klage lyder: «Etikettene i seg selv er verken falske eller ærekrenkende; snarere representerer de en beskyttet mening."

facebook faktasjekk 2

I et søksmål i retten innrømmer Facebook at deres «faktasjekker» faktisk ikke er «faktasjekker», i det hele tatt, men bare «en mening». Dette virker for meg å være en PR-katastrofe og muligens en forestående juridisk katastrofe for Facebook, PolitiFact, Climate Feedback og andre venstreorienterte organisasjoner som gjør ensidige «faktasjekker».

Medlemskap i FMI kr 300,–. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Slike «faktasjekker» viser seg nå å være et program for å undertrykke ytringsfrihet og åpne vitenskapelige diskusjoner ved å kamuflere liberal medieaktivisme som noe visstnok saklig, edelt, nøytralt, pålitelig og basert på vitenskap.

Nettredaksjonen