solvang fredrik red wikimedia commons

 NRKs sørkoreanske programleder Fredrik Solvang. Bilde: Wikimedia commons.

Åpent brev til Fredrik Solvang, NRK og Jonas Gahr Støre, Ap

Jeg skulle se debatten i kveld og fikk se et intervju som Solvang hadde med Støre om krigen i Ukraina m.m.

Da Støre sier at NATO er en forsvarsorganisasjon og har ingen andre ambisjoner, da slår jeg av TV-en. Sånt møl orker jeg ikke å høre på. Og det skal være landets statsminister som får seg til å fortelle slikt for åpen skjerm. Det er trolig vandreturene som Støre og Stoltenberg har hatt i skog og mark, og middagene sammen rundt gryta hennes mor at de har blitt enige om at de kan servere oss slike påstander.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Var det i selvforsvar NATO flatbombet Serbia i 1999, Libya senere, Irak, Afghanistan gjennom 20 år, og Syria? Jeg vil vel kanskje tro at Solvang konfronterte Støre med disse fakta, men det fikk jeg ikke vite, da jeg rett og slett ikke orket å høre landets statsminister forvrenge fakta på dette viset og slenge slike påstander ut over folket. Vi følger tross alt litt med selv om vi har en statsmedia som syter for ikke å gå de store på klingen. De store blir skjermet og beskyttet, de skal jo vanstyre videre!

Medlemskap i FMI kr 300,–. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Trolig er denne tragiske krigen et resultat av NATOs provokasjoner tett opp til Russlands grenser i nord, vest og sør. Det kan få katastrofale konsekvenser, men det gir NATO seg blaffen i for de kan krig, de har drevet den sammenhengende gjennom mer enn 20 år, meste av tiden langt utenfor Europa. Og så sier Støre at NATO ikke har andre ambisjoner enn selvforsvar. At det går an!

Dette var et hakk verre enn når Støre måtte fossro etter at han nektet for å ha hatt samtaler med Hamas. Hva slags folk sitter øverst ved bordet i vårt skakkjørte lille land?

Norvald Aasen
Askvoll, 21.3.2022