karavane

Hvorfor blir ikke samtlige syrere nå sendt hjem fra vårt Europa til et fredelig Syria?

Ankara forbereder nå sine syriske islamske trosfeller retur til hjemlandet hvor det knapt nok finner sted kamphandlinger. Planen til syrerne er imidlertid å komme til Europa. Et syrisk flyktningkollektiv i Tyrkia har mobilisert sine landsmenn i flere dager for å invadere Europa i en s.k. «flyktningkaravane».

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

Et syrisk flyktningkollektiv i Tyrkia planlegger en «karavane» mot EU. Som nyhetsbyrået AFP rapporterte i helgen, har nettjenesten Telegram oppfordret migranter som bor i Tyrkia til å bli med i kampanjen i seks dager. Rundt 70 000 brukere følger nå meldingene på Telegram. De villige oppfordres på arabisk til å utstyre seg med soveposer, telt, redningsvester, drikkevann, hermetikk og førstehjelpsskrin. Konvoien bør settes opp i grupper på ikke mer enn 50 personer, hver med en leder. «Vi vil gi deg beskjed når det er på tide å reise», sa en av organisator, en 46 år gammel syrisk ingeniør, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge ham bor noen av arrangørene av «karavanen» allerede i EU.

Den tyrkiske regjeringen har sagt at de vil oppfordre syriske migranter til å reise hjem etter at krigen i Syria tok slutt. I følge den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan er det planlagt å returnere én million syrere til hjemlandet deres «på frivillig basis».

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Siden 2016 har en avtale med den islamske despoten Erdogan, som Merkel konstruerte og som har et høyt potensial for utpressing, gitt Tyrkia adgang til å begrense antallet migranter som kommer inn i EU via tyrkisk territorium. Erdogan har gjentatte ganger brukt sin posisjon som et pressmiddel for å presse EU for milliarder av dollar som er blitt utbetalt til Erdugal/Erdogan.

Nettredaksjonen