bosniaHvordan dette dysfunksjonelle konstruktet av et «land» skal inn i EU står for oss som en gåte og man må vel være lukket inne i sin egen verden som eurokratene i Brussel for å forstå det.

EU-kommisjonen har anbefalt at det islamske fattighuset Bosnia-Hercegovina gjøres til en EU-kandidat. I bakgrunnen forbereder en hær av migranter seg på vei til Tyskland og videre i Europa. I den tyske ambassaden i Sarajevo stemples det visum i passene til bosnierne på akkord.

Det er nesten som man ikke tror det man leser, men EU-kommisjonen anbefaler at kunststaten Bosnia-Hercegovina, som sendte inn en søknad om EU-medlemskap i 2016, nå skal gis kandidatstatus, med henvisning til landets angivelige «overraskende vidtrekkende fremgang».

Det fattige, dypt splittede Balkan-landet med sine 3,3 millioner innbyggere er delt inn i en serbisk og en kroatisk-muslimsk stat. De 16 gjensidig blokkerende administrasjonene i Bosnia må være like bemannet med en muslim, en bosnisk-kroatisk og en bosnisk-serbisk.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

For tiden, i det flertallet islamsk-dominerte landet, i henhold til grunnloven som ble skrevet etter at Serbia var terror-bombet av Norge og andre NATO-land i 1999 kan bare en kroat, en serber eller en bosnier bli president. Muslimene gjennomfører en regelrett krigføring mot den serbiske delen av befolkningen uten at dette er et tema hverken for EU eller systemmedia.

Republika Srpska ønsker en naturlig tiltredelse til Serbia
Avhengig av etnisitet, varierer læreplanene for barn og unge i dette tilbakestående landet. I tillegg er det en katastrofal økonomisk situasjon, utbredt korrupsjon og over 40 % arbeidsledighet. Hvordan dette dysfunksjonelle konstruktet av et «land» skal inn i EU står for oss som en gåte og man må vel være lukket inne i sin egen verden som eurokratene i Brussel for å forstå det.

I tillegg er det en svært korrupt sentralregjering og er allerede knyttet til EUs økonomiske mål og mottar store økonomiske bidrag fra Brussel som en del av den såkalte pre-tiltredelseshjelpen. I tillegg til det faktum at tusenvis av ulovlige innvandrere har flommet inn på EU-territorium via nordvest for Bosnia-Hercegovina i årevis: Gjentatte alarmer på Balkan og bekymringer for en retur av krigen er mer enn reell. De tre delene av landet pluss distriktet Brćko driver fra hverandre. Republika Srpska ønsker en naturlig tiltredelse til Serbia og presidenten Vućić med sin egen hær og administrasjon. Den muslimske føderasjonen mottar enorme mengder penger fra Tyrkia og Arabia for å bygge moskeer, og de bosniske kroatene ønsker en autonom del av landet.

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Selv om EU-kommisjonen, til tross for disse katastrofale forholdene, nå har anbefalt at Bosnia-Hercegovina blir en EU-tiltredelseskandidat og integrerer den i EU-imperiet, vil ikke dette islamsk dominerte fattighuset på Balkan vente så lenge. I årevis har flere og flere bosniere migrert. Nesten 1,7 millioner av dem bor nå i utlandet – de fleste i Tyskland.

Denne trenden ser ut til å øke, ifølge en rapport i den tyske systemmedia-avisen «Die Welt», som lar en ung bosnier si sitt: «Vi her i Bosnia vet at dere mangler folk overalt. Ved den tyske ambassaden i Sarajevo stempler de visum i passene våre på akkord.»

I tvilstilfeller kan den bosniske tilgangen på «fagarbeidere» fortsatt gjøre seg komfortabel i den europeiske sosiale hengekøyene. Invitasjonene fra marionette-regjeringene i Europa sendes kontinuerlig ut og blir åpenbart også hørt i Bosnia-Hercegovina.

Nettredaksjonen