header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

EPSON MFP image

Dagbladets artikkel fra møtet. Printscreen.

12. juni 1999 holdt FMI landsmøte i Førde. Også Dagbladet hadde sendt sin journalist, Tone Rønning, for om mulig å bringe sine lesere mest mulig negative inntrykk fra organisasjonen. Med typisk venstrevridd journalistisk oppførsel ble hun nok mest til skam og latter.

Landsmøte hadde god oppslutning, også en gruppe fra Rogaland hadde tatt turen til Førde, mange fra Østlandsområdet møtte opp. De første kom allerede fredag den 11.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

Lørdag morgen ble det først styremøte, deretter drog de fleste til Førde sentrum der det ble holdt politisk stand. Det var mye folk samlet i sentrum og FMI- aktivistene delte ut rundhåndet brosjyrer og flyveblader samt vårt blad, Norge er Vårt! Tre av FMIs alltid aktive kvinner, Britt, Ragnhild og Randi tok mer enn gjerne en diskusjon med publikum.

EPSON MFP image

Fra venstre: Randi Halgjem (Hønefoss), professor Harald Trefall (Bergen), Bjørn Brandt (Hareid), Paul Bisgård (Fevik), Jan Høeg (Larvik), Maren Aasen (Kvammen) og Bård Hermansen (Bø i Telemark). Foto: Norvald Aasen.

EPSON MFP image

Erik Gjems-Onstad (Hvalstad) og Terje Ugelstad (Nordmøre). Foto: Norvald Aasen.

EPSON MFP image

Fra venstre: Jan Høeg, Bjørn Brandt, Ragnhild Raubotn (Bergen), Norvald Aasen (Kvammen) og Terje Ugelstad. Foto: FMI.

En av stedets lokalt kjente kommunister gikk hvileløst frem og tilbake gjennom standen, men ble vist liten oppmerksomhet. Men etter at han slengte med leppa til Leif B. Økland (Karmøy) så fikk han passet påskrevet. Det ble fleipet med at det kanskje var en læregutt av gamlefar Stalin som gikk igjen. Radarparet, Stalin og Hitler, hadde som vi vet fredsavtale fra 1939, og hadde nok noen «gode» råd å stikke til sine aktivister rundt om i verden.

Etter standen reiste landsmøtedeltakerne tilbake til pensjonatet der det først ble holdt landsmøte under ledelse av formannen, Bjørn Voldnes.

EPSON MFP image

Klar for avreise til politisk stand i Førde i 1988. Fra venstre: Jon Hopperstad (Vik i Sogn), Arthur Wik (Vanylven, sjøkaptein og krigsseiler, ekskludert fra Senterpartiet i Vanylven grunnet medlemskap i FMI), Magnar A. Bakke (Stårheim), Maren Aasen (pensjonist og husmor, Kvammen). Foto: Norvald Aasen.

I pausene under møtet, og etter avsluttet møte, kunne de fremmøtte treffes og slå av prat utenfor lokalet. Der hadde også Dagbladets utsendte mulighet for både å finne, for henne, negative sider, og uttalelser som hun kunne slå opp i sin avis. Her fikk hun treffe krigsveteraner som Erik Gjems-Onstad og Egil Karlsen, begge fotografert og gjengitt i Dagbladet den 14. juni 1999. Her uttalte Gjems-Onstad bl.a. dette: «Jeg har intet imot utlendinger, men bevar Norge norsk. Nordmenn er en nasjon innen den hvite rase. En neger kan aldri bli nordmann.» (Gjengitt med fet skrift i Dagbladet.)

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Vipps: 43995 Kontonr.: 0530.40.68169.

Her treffer hun også en yngre kar i boots med «nynazistisk bakgrunn», som journalisten skriver. Det er jo viktig for den venstrevridde media at sko-typene er riktig utformet. Og hvorfor måtte hun reise helt til FMIs landsmøte for å finne «nazister», der var jo en solid forsamling med motstandsmenn fra krigens dager, og disse stod for det motsatte av det Dagbladet stod for på den tiden?

Hun kunne jo bare satt seg ned og funnet frem lederartikler fra egen avis i krigsårene. Slik som denne fra 25. april 1940: «Vi har det håp at alt praktisk samarbeid vil foregå i de avgitte gjensidige lojalitetsforsikringers ånd. Da vil de tyske myndighetene kunne stole på fortsatt lojalitet fra befolkningen både i Oslo og i de besatte områder.» Fra samme avis, også 25. april 1940: «Terbovens proklamasjon gir godt håp om at det samme forhold vil vedvare. Proklamasjonen (fra Terboven, min anm. i klammer) er holdt i en rolig og verdig tone som er egnet til å vekke tillit.» Disse klipp fra journalist Tone Rønnings egen avis i krigsdagene i 1940. Hun trengte så visst ikke gå så langt utenfor egen arbeidsplass for å finne nazisympatier?

EPSON MFP image

Tre flotte og trauste representanter for det nasjonalsinnede FMI. Fra venstre: Bjørn Voldnes (Herøy), Bjarne Dahl (Høvik/Ålesund) og Torfinn Hellandsvik (Oslo/Hellandsvika) i forbindelse med FMIs landsmøte på Fevik i 1994. Foto: Norvald Aasen.

Om kvelden etter en god middag og møteslutt holdt Erik Gjems-Onstad foredrag både om gammel og ny forsvarskamp. Dette foredraget var åpent for alle interesserte. Ved starten på dette innslaget kom lokalets vertinne uoppfordret inn i salen og fremførte med sin klare og kraftfulle stemme sangen Gud signe vårt dyre fedreland. Intet kunne passet bedre ved denne anledningen og i denne forsamlingen.

På søndag dro så de møtedeltakerne som var igjen til lørdagskvelden hyggelige samvær med prat, sang og dans tilbake hver til sitt. Vi hadde avholdt et hyggelig og vellykket landsmøte i Førde!

Norvald Aasen

 

Oppfordring til alle våre lesere:

Gjennom vår direkte kontakt med medlemmer og ikke medlemmer vet vi at flere ønsker å skrive en artikkel, men kvier seg for represalier fra familie, venner og studie- eller arbeidsgiver.

Hvis du har et tema som du mener vi bør fokusere på, send oss noen setninger eller stikkord, event. med kildehenvisninger.

Dette kan du selvsagt gjøre anonymt. FMI garanterer 100 % diskresjon.

Vi kan publisere artikkelen/artikler enten under et pseudonym eller som nettredaksjonen.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 215 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Kontonr.: 3905.24.78654.
FMI ©2006-2015