header

Spørsmål:

"Kjære FMI! På postkassen min står det «ingen reklame, takk». Dette fordi jeg er en bevisst forbruker som blant annet ikke vil ha masse overflødig papirbruk, som videre fører til klimautslipp, både i form av skog som må kuttes ned, fabrikker som produserer papiret og ikke minst utslipp i forbindelse med utlevering av papiret (har i alle fall ikke sett postmenn som går rundt med post, heller ikke hest og kjerre) og resirkuleringen av papiret.

Denne lappen på postkassen min har hatt den konsekvens at jeg er svært fornøyd med min innsats for samfunnet, når det kommer til miljø i alle fall.

Det var derfor med stor undring jeg oppdaget et flygeblad, og tenkte at dette må da være noe ekstraordinært. Det dumper aldri uventet post i postkassa mi (ok, skal innrømme en liten fartsbot), så dette måtte jeg lese. Og hva leser jeg?

Herlighet, dere er altså ikke sanne. I tillegg til å være så frekke at dere legger flygeblad i postkassa mi, bruker dere min dyrebare tid til å kaste bort på masse tullball lesing, og i tillegg gjøre meg så eitrende sint og frustrert over at det fins så store tullinger i dette landet at jeg må bruke tid på å skrive denne mailen i tillegg! Og jeg mener etnisk norske tullinger, for dere er
så usannsynlige heldige som har blitt født og få vokst opp i dette landet uten krig, fattigdom, fått vaksiner som gjør at dere ikke dør av vanlige sykdommer, hatt en mor og far som dullet og koste med dere.

Tenk at dere gidder å bruke så mye tid og krefter på å bekjempe masse myter!!! Sett dere ned å les litt Margit Sandemo, der er en hel del myter dere også kan prøve dere på.

Jeg forventer å få et svar på hvorfor det dumpet ned et flygeblad i min postkasse!"

Mvh
Kari Nordmann

Svar:

"Hei! Takk for engasjert e-post. Vi kan kanskje sende deg flygeblad per e-post heretter? Legger ved et par stykker.

For det første er ikke flygebladet som våre aktivister distribuerte i Molde sist fredag (25/7-14) kommersiell reklame, men politisk opplysningsmateriell.

Videre følger vi norsk- og internasjonal lov hva gjelder ytringsfrihet: Grunnlovens § 100 om ytringsfrihet og Artikkel 19 i FNs internasjonale konvensjoner om menneskerettigheter.

Hovedgrunnen til at vi benytter oss av flygeblad for å nå ut til befolkningen med våre synspunkter er fordi media bedriver bevisst sensur av innvandringskritiske ytringer. Hadde media spilt den rolle som de i utgangspunktet er satt til å gjøre hadde vi ikke behøvd å distribuere flygeblad i den grad vi gjør i dag.

FMI valgte allerede fra starten i 1987 å bruke en retorikk der vi kaller en spade for en spade. Det er ikke alle som respekterer. Fakta har en tendens til å opprøre folk.

Videre registrerer jeg at hovedgrunnen til at de reagerer må være at de ikke tåler å se på trykk ytringer som går på tvers av dine egne. At det i Norge i dag fremdeles finnes totalitære holdninger ute blant befolkningen, må vi bare beklage."

Beste hilsen

FMI
Bjørnar Røyset
Formann


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

FMI ©2006-2015